Drobeček  
Drobeček 19.06.2015

Drobeček

Ráno 16. 6. 2015 nás při příchodu do stáje překvapila klisna Rebeka - L. V jejím boxe pobíhal drobný ryzáček - hříbě, které se mělo Rebece narodit až v polovině července.

Rebeka a její (úplně první) hříbě zvládli všechno sami a perfektně. Klouček sám vstal, našel mámino vemínko a napil se. Během dne se potom oba společně krátce prošli venku. Rebeka je úžasně klidná a pečlivá.

Hřebeček sebe i nás stihl už trošku potrápit: během večera téhož dne jsme u něj museli řešit střevní potíže, které vypadaly poněkud dramaticky. S pomocí pana doktora Marečka se ulevilo hříběti (i mně) a vše dobře dopadlo.

Rebeka s hříbětem tráví dny na pastvině v blízkosti  stáje společně s Májou. K mé velké radosti se Rebeka s touto klisnou v posledních týdnech ohromně spřátelila. 

Letošní hříbata na webua
Jeseníky 20.06.16 - Byly přidány informace o našich letošních hříbatech: Bohéma, Remanence, Revenanta, Serenity, Solo Esence XXX - a Xaviera. .. více

Jarní nabídka koní k prodeji
Jeseníky 03.05.16 - Představujeme Vám jarní nabídku koní k prodeji z Hřebčína Chrastice. .. více

Další odchovanec Hřebčína Chrastice ve službách policie.
Jeseníky 23.06.15 - Valach Generalissimus Religiosa XLI - 24 se stane další posilou městské jízdní policie v Praze... více